Reviews

Klantervaringen

In wel 20 jaar heb ik me niet zo goed gevoeld

Ik wilde de ‘good guy’ zijn voor iedereen. Mijn aandacht lag steeds bij wat ik dacht dat anderen van me dachten of verwachtten. En paste me daar op voorhand al op aan. Ik cijferde mezelf compleet weg. Ik kleurde als het ware mee met de mensen om me heen, om hun kritiek of afkeuring voor te blijven. Die gevoeligheid voor afwijzing was mijn trigger voor spanning en stress.  

Heidi’s coaching was intensief: ik moest echt de confrontatie met mezelf aangaan. Het heeft me veel gebracht en dat blijft doorgaan. Nog steeds komen er dingen op mijn pad waarvan ik besef: dit doe ik nu zó anders! In wel 20 jaar heb ik me niet zo goed gevoeld. 

Het is alsof ik mijn eigen geschiedenis heb herschreven. Ik ben bij de kern gekomen: ik ben goed zoals ik ben. Ik mag mij zijn.' Lees het hele verhaal

Robin, projectleider verduurzaming sociale woningbouw

Ik heb me losgemaakt van alleen maar geven aan anderen

Ik leefde voor mijn gevoel van het ene ‘vakje’ naar het andere ‘vakje’: baan, partner, gezin, kerk, vrijwilligerswerk. Elke rol of taak had zijn eigen tijdsblokje en dat voelde niet prettig. Het koste me energie, ondanks dat ik het leuk vind en doe waar ik goed in ben. 

In het traject bij Heidi heb ik mijn innerlijke criticus leren herkennen. Nu ik weet hoe ik hem klein kan houden, overschaduwt hij niet langer wat er goed gaat in mijn werk en in mijn leven. Ik heb me losgemaakt van alleen maar geven aan anderen en maak nu ook bewust tijd voor mezelf. Ik heb mijn energie terug en ervaar weer balans in alles wat ik doe. 

Carine, hoofd HRM

De 1-op-1's met mijn baas zijn een stuk plezieriger geworden

Bizar gewoon hoe goed het nu loopt tussen mij en mijn baas. Voorheen kon hij me flink onder druk zetten. Dan was het steeds van: 'Heb je dit en dat al gedaan?' of 'Waar blijft toch dat antwoord op...?' Dat doet hij niet meer. Best bijzonder. Want hij heeft geen idee van mijn nieuwe werkwijze, omdat hij in het buitenland werkt. Dus hij ziet niet hoe ik nu mijn werk anders organiseer.

Maar sinds ik dat doe constateert hij dat ik solide resultaten neerzet. Hij hoeft nergens meer 20 keer achteraan. Dat zorgt voor onderlinge rust en waardering naar elkaar toe. Onze 1-op-1 gesprekken zijn een stuk plezieriger geworden. 

Wim, biotechnoloog

Uit de spagaat

In eerste instantie was ik best sceptisch toen mijn HR-Officer mindful coaching bij Heidi voorstelde. Nu ben ik blij dat ik ermee heb ingestemd.

Voor het traject wist ik niet goed hoe ik mijn grenzen kon stellen. Nu weet ik hoe ik dat kan doen, zonder dat ik daarbij spanning ervaar. En zonder iemand tekort te doen. Daarbij neem ik mijn werk ook niet meer mee naar huis, omdat ik weet: het belangrijkste is gedaan.

Dankzij de technieken die ik heb geleerd en toepas, ben ik weer zichtbaar als de vakexpert in plaats van als de brandjes blusser. Het heeft mijn impact vergroot. En daarmee ook mijn gevoel van voldoening.

Het traject heeft trouwens ook absoluut effect gehad op mijn uithoudingsvermogen. Als fervent hardloper voelt dat hartstikke lekker. Lees het hele verhaal.

Frank, software engineer

Ik kom makkelijker met oplossingen bij problemen

Na een reorganisatie ontstonden er problemen in de samenwerking met mijn collega's. Al jaren zaten we in een modus van alsmaar harder moeten werken. En nu was het gewoon niet leuk meer. Ik was mezelf niet meer. Ging als een 'loner' werken. Want de rust ontbrak me om mijn team goed te begeleiden. Daarbij gedroeg ik me dominant als ik het niet eens was met de beslissingen die mijn teamleden namen.

In de training liet Heidi me ervaren dat je met simpele handvatten afstand kan creëren tot je gevoel en je gedachten. Het effect is dat ik nu veel rustiger en objectiever 'denk' over alles wat ik doe. Hierdoor kom ik makkelijker met goede oplossingen en strategieën om problemen in het werk de baas te worden. Dat geeft me rust, ook naar mijn team toe.

Als ik Heidi in één woord moet omschrijven is dat 'ontwapenend'. De sfeer waarin je met haar werkt is prettig en vertrouwelijk.

Didan, DevOps Engineer

Na jaren zoeken op het juiste spoor

Heidi is een toptrainer op het vlak van mindfulness. Ze kiest voor een down-to-earth aanpak en huilt niet mee met de wolven ('o,o,o wat hebben we het druk en wat is het zwaar'). Ze houdt de regie en weet elke groep in goede banen te leiden. Heidi heeft me na jaren van zoeken op het juiste spoor weten te krijgen.

Fleur, Officier van Justitie

Verschil van inzicht is niet meer direct een conflict

Ik had al langere tijd het gevoel dat ik de controle in mijn werk aan het verliezen was. In mijn ogen waren mijn collega's veel betere adviseurs dan ik: beter opgeleid en met meer kennis van zaken. Ik wilde mij wel profileren ten opzichte van hen, maar dan dacht ik 'ik ben toch niet goed genoeg'. Dat maakte mij onzeker. Als er over mij heen werd gelopen, durfde ik niet te reageren. Dan was ik vervolgens weer teleurgesteld in mijzelf.

Ik heb heel veel aan de training gehad. Als er nu een verschil van inzicht is met mijn collega's ervaar ik dat niet meer direct als een conflict. Ik kan meer relativeren en daardoor rustig mijn argumenten op tafel leggen. Als ik het antwoord op een vraag niet weet, dan zeg ik gewoon dat ik daar later op terugkom. Ik kom beter voor mijzelf op en sta meer ontspannen in mijn werk. 

Mirjam, loopbaanadviseur

Betere focus in mijn werk

Dankzij de training kreeg ik al snel inzicht in mijn gewoontegedrag van te snel dingen toezeggen en over-servicegericht zijn. Met Heidi’s kinderlijk eenvoudige en tegelijk voor mij confronterende opdrachten ontdekte ik dat de kwaliteit van aandacht iets is dat je kunt trainen en beïnvloeden. Op een zeer praktische, ervarende manier met simpele strategieën waarvan ik dacht: hmmm, die kunnen toch niet zoveel in beweging brengen?!

De begeleiding door Heidi - met haar sprankelende humor en milde-en-tegelijk-rake feedback - is bijzonder ondersteunend. Ik kan het programma van Heidi van harte aanbevelen!

Arjan, Hoofd IT Projecten en Support

Ik pieker minder en slaap beter

In mijn mentaal zware baan wilde ik alles heel goed doen voor alle stakeholders. In de waan van de dag reageerde ik hierdoor meteen op alles wat maar binnenkwam en was met veel dingen tegelijk bezig. Soms was ik dan ontevreden over de resultaten die ik neerzette en ging ik met minder plezier naar mijn werk.

Ik snap nu beter hoe stresssituaties ontstaan, herken ze eerder en ben me bewuster van hoe mijn lichaam dan reageert. Ik leef meer in het 'hier en nu', pieker minder en slaap beter.

Heidi is zeer professioneel en slaat de spijker op de kop. Ik raad ook andere mannen aan deze training te volgen.

Marco, projectleider civiele techniek

Voorbij de horizon van vandaag

Dankzij de training zit ik niet langer verstrikt in mijn taken als projectleider en is er ruimte gekomen om voorbij de horizon van vandaag te kijken. Om invulling te geven aan hoe ik mijzelf, mijn team en het bedrijf verder kan laten groeien.

Kennis delen en nieuwe werkwijzen ontwikkelen zijn hierin essentieel. Daar vond ik nooit de tijd voor. Zonder de training had ik dit waarschijnlijk nog steeds voor mij uitgeschoven. Maar nu weet ik: dit is wat er écht toe doet.

Hans, Hoofd Elektrotechniek

Mijn werk is leuker geworden

Vóór de coaching voelde ik me opgejaagd en sliep ik slecht. Ik twijfelde of ik nog wel op de juiste plek zat.

Dankzij het traject bij Heidi ben ik me bewust geworden van waar ik van nature heel goed in ben. Heidi noemt dit je BOB, dat staat voor Briljant Onbewust Bekwaam. Mijn BOB is dat ik in situaties waar de gemoederen hoog oplopen het gesprek weer kan leiden naar praktische, haalbare oplossingen waar iedereen zich in kan vinden.

Ik hoorde dat wel vaker, maar het is toch anders of anderen het nou benoemen of dat je het zélf ontdekt en ervaart. Dankzij de coaching pak ik die rol nu sneller op. Mijn collega’s en mijn leidinggevende waarderen dat enorm. Dat heeft mijn twijfel weggenomen: de komende paar jaar zit ik hier nog prima op mijn plek.

Heidi draait geen riedeltje af, maar levert echt maatwerk. Met een mooie opbouw en duidelijke huiswerkopdrachten, die specifiek gericht waren op mij en mijn werk. Soms ook door haar eigen ervaringen als professional te delen. Dat versterkte onze connectie en hielp me om elke dag – zonder extra druk – bezig te zijn met mijn leerdoel bereiken.

Ingrid, docent

Meer zelfvertrouwen

Ik was al eens eerder bijna overspannen geraakt, dus toen ik dezelfde symptomen van toen herkende (piekeren, veel moeten van mezelf, onzeker, twijfelen bij het nemen van beslissingen), besloot ik het traject bij Heidi te gaan doen. Ik ben nog steeds blij met dat besluit.

Hoewel het niet altijd makkelijk was om geconfronteerd te worden met mijn eigen gewoontepatronen, herken ik ze nu beter. Ik heb bijvoorbeeld sneller door wanneer ik me teveel richt op de verwachtingen van anderen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en kan weer genieten van mijn gezin en de kleine dingen in het leven.

Als zelfstandig ondernemer heb ik het razend druk, maar ondanks dat gaat het nu prima met me. Nog steeds oefen ik regelmatig met de audiotracks. Dat houdt me sterk!

Ed, ondernemer

Ik laat zaken beter bij de ander

Ik wilde vooral ontdekken waarom ik deed wat ik deed: hard werken en als het niet helemaal meezat nóg harder werken. En ook of ik wel goed genoeg was in mijn werk. 

Tijdens het traject heb ik geleerd dat (te) hoge eisen aan mezelf stel en afwijzingsgevoelig ben. Hierdoor paste ik me teveel aan anderen aan en verloor mijn eigen behoeften uit het oog. 

Ik weet nu dat ik het best tot mijn recht kom als ik zelf de regie pak en innovatieve en praktische oplossingen aandraag om beleid te ontwikkelen en verbeteren. 

Dát heeft echt voor een ommekeer gezorgd in de samenwerking met collega’s. Nu laat ik zaken beter bij de ander en trek me niet alles meer direct persoonlijk aan. Ik voel meer rust en heb meer geduld, ook als dingen anders lopen dan gepland. Ik ben zorgvuldiger in mijn werk geworden en heb vaker tijd om collega’s en ketenpartners persoonlijk te spreken i.p.v. uitsluitend zakelijk te mailen. Er is meer onderling begrip. 

Heidi’s begeleiding heb ik als weldadig ervaren: ze is geduldig, rustig, luistert heel goed. Als een moderne Socrates hoort ze wat je tussen de regels door zegt en vraagt daar op door. Ze leeft en voelt mee. Tegelijkertijd heeft ze ontzettend veel kennis en tools, waarmee ze inspireert, motiveert en enthousiasmeert. 

Connie van der Lee, procesregisseur Zorg- en Veiligheidshuis Noord-Holland Noord

Van push naar pull in overleggen

Als een overleg niet liep zoals ik het had bedacht, dan liet ik mijn spierballen zien. Waarop teamleden de hakken in het zand zetten of achterover leunden. Dat zorgde voor spanning in bijeenkomsten, maar óók bij mezelf.

Heidi leerde me hoe ik beter met deze spanning om kon gaan. Door een juiste voorbereiding en door meer aandacht te geven aan mijn communicatie. Daarmee groeide het vertrouwen tussen mij en de mensen met wie ik werk.

Ik kom sneller tot betere resultaten nu ik investeer in de relatie met mijn mensen. Ik ben van push naar pull gegaan: ik beweeg met ze mee, waardoor zijzelf ook in beweging komen. Mijn invloed op het eindresultaat is daardoor vele malen groter en het kost mij nauwelijks moeite.

Bart, lead auditor

Niet langer overruled in vergaderingen

In vergaderingen en andere zakelijke gesprekken voelde ik me vaak overrompeld. Dingen als tegenwerking, dubbele agenda's en er-om-heen-gedraai konden me echt 'pakken'. Ik liet me daardoor snel overrulen in het gesprek. Cursussen over communicatie en omgaan met lastige klanten hielpen me niet. Die losten het probleem van overrompeling niet op.

Door Heidi's programma voel ik me een stuk dapperder. Waar ik vroeger behoorlijk van slag kon raken bij conflicten of confrontaties heb ik nu regelmatig iets van WOHW! omdat ik dichter durf te blijven bij waar ik voor sta en waar ik in geloof. Zonder me overrompeld te voelen. Daardoor gaan zakelijke gesprekken me nu beter af en heb ik meer impact.

Tuurlijk is er nog wel spanning, maar ik kan er nu meer relaxed mee omgaan. Ben het ook eerder kwijt en neem het minder mee naar huis. Daar is mijn vrouw ook blij mee.

Henk, sociaal werker

Kan veel beter bij wat er onder mijn 'motorkap' gebeurt

Ik had steeds het idee dat ik mezelf tekort deed omdat ik (te)veel in mijn hoofd zat en moeilijk bij mijn gevoel kon komen.

Wat ik in het traject als zeer waardevol heb ervaren is inzicht in de werking van mijn hormoonfabriek. Niet alleen weet ik nu wat er onder mijn 'motorkap' gebeurt, ik kan er ook veel beter 'bij'. Bepaalde gevoelens kan ik nu meer 'verduren' in het hier en nu. Dat maakt dat ik meer bij mezelf kan zijn en rustiger ben geworden. Ook overzie ik gevoelsmatig complexe situaties een stuk beter.

Theo, ondernemer

Paniek blijft nu achterwege

Ik legde de lat voor mezelf erg hoog, waardoor het een drempel werd die me onzeker maakte. Steeds probeerde ik aan de verwachtingen van anderen te voldoen, ook al wist ik niet precies of ik die verwachtingen wel juist inschatte. Toen ik gevraagd werd voor een ambitieus project, besloot ik Heidi te bellen: ik wilde niet omvallen enkel omdat ik mijn eigen grenzen zo erg hoog zet.

In de training heb ik geleerd om nog meer naar mijn gevoel te luisteren en waar nodig vooraf verwachtingen te checken. Hierdoor weet ik beter waar anderen op rekenen en blijft de paniek achterwege.

Het resultaat is dat ik nu vaker het initiatief neem en niet alles meer zelf doe, maar juist eerder en makkelijker om hulp vraag. Al streef ik nog steeds naar een 10, ik ben nu ook tevreden als het resultaat minder dan een 10 is. En de complimenten die ik ontvang voor mijn werk en inzet? Die accepteer ik nu, zonder te denken 'straks val ik door de mand'.

Marianne, adviseur backoffice P&O

Goed voor mezelf zorgen is goed voor mijn gezin

Alles in mijn hoofd stond continu in de hoogste versnelling. Ik was alleen maar bezig met jagen, cijfers en marges. Elk gaatje in mijn agenda vulde ik op. Heel onrustig werd ik ervan. Daarbij sloeg mijn hart 's nachts soms over en kreeg ik scherpe steken in mijn maag als ik teveel hooi op mijn vork nam.

Ik ben me nu veel bewuster van signalen van spanning en stress bij mezelf en maak eerder even pas op de plaats. Ik sport weer regelmatig, eet gezonder en heb meer tijd en aandacht voor mijn gezin.

Mijn meissie zegt dat ik een stuk rustiger ben. Ook naar onze twee kleintjes toe. Het was best emotioneel toen ik die impact doorkreeg: als ik goed voor mezelf zorg, is dat goed voor het hele gezin.

Je hoeft je bij Heidi niet beter voor te doen dan je bent, je kan gewoon jezelf zijn. Aan vrienden die ik zie vastlopen zeg ik nu: bel Heidi gewoon eens op, zodat je zelf kan ervaren hoe het is om met haar te werken.

Jack, ondernemer

Ik weet nu wat de juiste manier is om scherp te blijven

Mijn CEO attendeerde me op Focus First. Er ligt best veel druk bij ons als management en de laatste maanden had ik last van concentratieproblemen en vermoeidheid. Ik maakte me zorgen dat mijn omgeving zou merken dat ik niet voldoende produceerde. Mentaal ging het de verkeerde kant op. Het moest over een andere boeg.

De clinic was luchtig en pakkend. Ik stond versteld van de hoeveelheid informatie en inzichten die wij leerden in sessies van amper een uur.

Focus First heeft me bewuster gemaakt van hoe ik mijn werk beter kan inplannen. Ik weet nu wat de juiste manier is om scherp te blijven.

Erick, Operations Manager

Meer ontspannen in vergaderingen

Wat ik van Heidi heb geleerd is hoe ik mijn werk niet langer als een kip zonder kop zomaar op me af hoef laten komen. Dankzij een eenvoudige werkgewoonte heb ik nu vaker de regie in eigen hand. Dat geeft me rust.

Voor mijn omgeving is dat ook prettig. Want als ik overprikkeld was kon ik nogal fel uit de hoek komen. Juist ook in vergaderingen en overleggen. Daar stond ik bij collega's en mijn leidinggevende om bekend. Zij merken dat ik met mijn nieuwe werkwijze meer ontspannen ben.

Heidi gaf ook inzicht in waarom het moment van thuiskomen uit je werk zo lastig kan zijn voor mannen. Met haar concrete tips ben ik thuis nu al na 10 minuten geacclimatiseerd en los van mijn werk. Mijn vrouw is daar ook blij mee: ik ben veel sneller aanspreekbaar na een drukke dag.

Arie, jurist

Meer rust in mijn werk

Voor de training denderde ik vaak gewoon door in mijn werk. Alles moest op stel en sprong gebeuren, dacht ik. Maar daar is een omslag in gekomen.

Ik stel nu bewust mijn prioriteiten af en toe anders. Ga niet zomaar meer mee in dat gevoel van urgentie dat collega's met vragen soms bij mij neerleggen. Ik ben blij met het resultaat: ik ervaar meer rust in mijn werk.

Peter, projectleider bij vertaalbureau

Steviger in het zadel

Als nieuwkomer binnen het MT vroeg ik me steeds vaker af: doe ik het allemaal wel goed en zit ik wel op de juiste plek? Al dat gepieker deed mijn zelfvertrouwen geen goed. Heidi leerde me hoe ik mezelf meer kan laten zien en horen in een omgeving met sterke karakters en sterke meningen. En hoe ik anderen kon overtuigen van de toegevoegde waarde van mijn ideeën en voorstellen.

Dat heeft me veel opgeleverd, juist door de verbinding die Heidi maakt tussen mindfulness en je sterke punten. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en zet mijn sterke kwaliteiten vaker praktisch in. De reacties zijn positief: mijn leidinggevende vindt me 'steviger in het zadel zitten'. Ook trek ik ineens werkzaamheden aan die precies bij mijn sterke punten passen.

Ingrid, HR Manager