Wendbaar!

Wat wendbaar werken is en waarom dit zo belangrijk is voor bedachtzame denkers

Rust in je hoofd.

Dat is wat je als bedachtzame denker nodig hebt in een drukke werkweek. Voor focus en reflectie. 

Is er spanning en stress in je werk? Dan mis je die rust in je hoofd. Logisch nadenken lukt niet goed meer. De juiste prioriteiten stellen evenmin. 

Wat niet werkt is stug doorbuffelen en nóg een tandje erbij zetten – op wilskracht. Integendeel, dat geeft alleen maar meer onrust in je hoofd.

Je hebt dus een andere manier van werken nodig als je bedachtzaam denkt.

Anders werken: wendbaar werken

Wendbaar werken is die andere manier van werken. Een manier die ik speciaal heb toegesneden op bedachtzaam analytische denkers. Zodat het goed aansluit bij hun natuurlijke manier van denken.

Wendbaar werken gaat over meebewegen bij spanning en stress in je werk. En over je flexibel en effectief aanpassen aan veranderingen en ontwikkelingen in je team of organisatie. 

Belangrijkste verschil: 3 informatiekanalen

Het belangrijkste verschil tussen wendbaar werken en werken op wilskracht?

Bij wendbaar werken schakel je steeds tussen 3 informatiekanalen: denken, voelen en doen. Oftewel: je hoofd, hart en handen zitten op een lijn, geven elkaar feedback en werken goed samen. Terwijl je bij werken op wilskracht steeds opnieuw inplugt op slechts één enkel informatiekanaal: denken.

Iedereen kan leren schakelen tussen informatiekanaal 1, 2 en 3.

Ook jij.  

Meer verschillen op een rijtje

Er zijn nog meer verschillen tussen werken op wilskracht (‘tandje erbij!’) en wendbaar werken. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet op een A4-tje.

Download het document door op het plaatje te klikken. Of gebruik de blauwe knop. 

Download het overzicht

Wendbaar werken leren toepassen?

Wil jij leren hoe je wendbaar werken praktisch en concreet toepast? Voor jezelf of met je team?

Dan kan het voor jou interessant zijn om de actiesessie Grip op je Werk terug te doen. Want dat is een eerste goede stap op weg naar werken met bizar gemak. 

Heb je nog vragen? Of wil je eerst overleggen waarvoor je het beste kunt kiezen? Bel dan gerust naar 06 1434 7331 of stuur een e-mail. Dan kijken we samen welke optie het beste past bij jou en jouw situatie.