Ervaringen

Hoe is het om met Heidi te werken?

 

Ik weet nu wat de juiste manier is om scherp te blijven

Mijn CEO attendeerde me op Focus First. Er ligt best veel druk bij ons als management en de laatste maanden had ik last van concentratieproblemen en vermoeidheid. Ik maakte me zorgen dat mijn omgeving zou merken dat ik niet voldoende produceerde. Mentaal ging het de verkeerde kant op. Het moest over een andere boeg.

De clinic was luchtig en pakkend. Ik stond versteld van de hoeveelheid informatie en inzichten die wij leerden in sessies van amper een uur. 

Focus First heeft me bewuster gemaakt van hoe ik mijn werk beter kan inplannen. Ik weet nu wat de juiste manier is om scherp te blijven. 

Erick – Operations Manager  

 

De 1-op-1's met mijn baas zijn een stuk plezieriger geworden

Bizar gewoon hoe goed het nu loopt tussen mij en mijn baas. Voorheen kon hij me flink onder druk zetten. Dan was het steeds van: 'Heb je dit en dat al gedaan?' of 'Waar blijft toch dat antwoord op...?' Dat doet hij niet meer. Best bijzonder. Want hij heeft geen idee van mijn nieuwe werkwijze, omdat hij in het buitenland werkt. Dus hij ziet niet hoe ik nu mijn werk anders organiseer.

Maar sinds ik dat doe constateert hij dat ik solide resultaten neerzet. Precies in lijn met die resultaatgebieden die in zijn eigen doelen top 10 staan. Hij hoeft nergens meer 20 keer achteraan. Dat zorgt voor onderlinge rust en waardering naar elkaar toe. Onze 1-op-1 gesprekken zijn een stuk plezieriger geworden. 

Wim, biotechnoloog  

 

Ik ga nu sneller vooruit 

In onze daily stand ups kon ik mezelf nog weleens óverbeloven welke tickets ik zou oppakken die dag. Als dat niet lukte - om wat voor reden dan ook – ging het in mijn hoofd van 'je hebt weer lopen lanterfanten!' 
 
Door Focus First komt wat ik oppak ook echt af. Juist door regelmatig een stapje terug te doen merk ik dat ik sneller vooruit ga. 

Rudi, IT specialist 

 

Eindelijk de structuur in mijn werk terug na mijn burn-out

Dankzij de training sta ik steviger in mijn schoenen en heb ik thuis en in mijn werk weer de rust en focus terug die ik zocht na mijn burn-out. 

Na de cognitieve therapie die ik eerder deed, had ik aanvullend behoefte aan enkele praktische handvatten die ik makkelijk in het dagelijks leven (en op het werk) kan inzetten. Heidi reikte die praktische tools aan. Hierdoor heb ik eindelijk de structuur in mijn werk terug waar ik zo'n behoefte aan heb als het druk is. 

Mijn van nature sterke planningscapaciteiten komen nu veel beter tot hun recht. Sinds ik die consequent inzet weet ik typische piekmomenten op de krantredactie af te vlakken, waardoor we veel minder last hebben van deadlinedruk of after-deadline dips. Daarmee oogst ik veel lof van directe collega's en leidinggevenden. 

Aandachttraining was hierbij echt een toegevoegde waarde. Ik weet zeker dat ik zonder aandachttraining nooit dezelfde resultaten had geboekt. 

Torsten, eindredacteur  

 

Van brandjesblusser weer zichtbaar als vakexpert

Voor het traject wist ik niet goed hoe ik mijn grenzen kon stellen. Nu weet ik hoe ik dat kan doen, zonder dat ik daarbij spanning ervaar. En zonder iemand tekort te doen. Daarbij neem ik mijn werk ook niet meer mee naar huis, omdat ik weet: het belangrijkste is gedaan. 

Dankzij de technieken die ik heb geleerd en toepas, ben ik weer zichtbaar als de vakexpert in plaats van als de brandjes blusser. Het heeft mijn impact vergroot. En daarmee ook mijn gevoel van voldoening. 

Frank, software engineer  

 

Meer ontspannen in vergaderingen 

Wat ik van Heidi heb geleerd is hoe ik mijn werk niet langer als een kip zonder kop zomaar op me af hoef laten komen. Dankzij een eenvoudige werkgewoonte heb ik nu vaker de regie in eigen hand. Dat geeft me rust.

Voor mijn omgeving is dat ook prettig. Want als ik overprikkeld was kon ik nogal fel uit de hoek komen. Juist ook in vergaderingen en overleggen. Daar stond ik bij collega's en mijn leidinggevende om bekend. Zij merken dat ik met mijn nieuwe werkwijze meer ontspannen ben. 

Heidi gaf ook inzicht in waarom het moment van thuiskomen uit je werk zo lastig kan zijn voor mannen. Met haar concrete tips ben ik thuis nu al na 10 minuten geacclimatiseerd en los van mijn werk. Mijn vrouw is daar ook blij mee: ik ben veel sneller aanspreekbaar na een drukke dag. 

Arie, jurist  

 

Mijn invloed op het eindresultaat vele malen groter

Als een overleg niet liep zoals ik het had bedacht, dan liet ik mijn spierballen zien. Waarop teamleden de hakken in het zand zetten of achterover leunden. Dat zorgde voor spanning in bijeenkomsten, maar óók bij mezelf. 

Heidi leerde me hoe ik beter met deze spanning om kon gaan. Ik kom nu sneller tot betere resultaten met mijn mensen. Ik ben van push naar pull gegaan: ik beweeg met ze mee, waardoor zijzelf ook in beweging komen. Mijn invloed op het eindresultaat is daardoor vele malen groter en het kost mij nauwelijks moeite.

Bart, lead auditor  

 

Ik pieker minder en slaap beter

In mijn mentaal zware baan wilde ik alles heel goed doen voor alle stakeholders. In de waan van de dag reageerde ik hierdoor meteen op alles wat maar binnenkwam en was met veel dingen tegelijk bezig. Soms was ik dan ontevreden over de resultaten die ik neerzette en ging ik met minder plezier naar mijn werk. 

Ik snap nu beter hoe stresssituaties ontstaan, herken ze eerder en ben me bewuster van hoe mijn lichaam dan reageert. Ik leef meer in het 'hier en nu', pieker minder en slaap beter. 

Heidi is zeer professioneel en slaat de spijker op de kop. Ik raad ook andere mannen aan deze training te volgen.

Marco, projectleider civiele techniek  

 

Goed voor mezelf zorgen is goed voor mijn gezin

Ik ben me nu veel bewuster van signalen van spanning en stress bij mezelf en maak eerder even pas op de plaats. Ik sport weer regelmatig, eet gezonder en heb meer tijd en aandacht voor mijn gezin. 

Mijn meissie zegt dat ik een stuk rustiger ben. Ook naar onze twee kleintjes toe. Het was best emotioneel toen ik die impact doorkreeg: als ik goed voor mezelf zorg, is dat goed voor het hele gezin. 

Heidi is een ideale sparringpartner voor mannen. Je hoeft je bij haar niet beter voor te doen dan je bent, je kan gewoon jezelf zijn. Aan vrienden die ik zie vastlopen zeg ik nu: bel Heidi gewoon eens op, zodat je zelf kan ervaren hoe het is om met haar te werken.

Jack, ondernemer in de horeca  

 

Niet langer overrompeld in vergaderingen

In vergaderingen en andere zakelijke gesprekken voelde ik me vaak overrompeld. Dingen als tegenwerking, dubbele agenda's en er-om-heen-gedraai konden me echt 'pakken'. Ik liet me daardoor snel overrulen in het gesprek. Cursussen over communicatie en omgaan met lastige klanten hielpen me niet. Die losten het probleem van overrompeling niet op. 

Door Heidi's programma voel ik me een stuk dapperder. Waar ik vroeger behoorlijk van slag kon raken bij conflicten of confrontaties heb ik nu regelmatig iets van WOHW! omdat ik dichter durf te blijven bij waar ik voor sta en waar ik in geloof. Zonder me overrompeld te voelen. Daardoor gaan zakelijke gesprekken me nu beter af en heb ik meer impact. 

Tuurlijk is er nog wel spanning, maar ik kan er nu meer relaxed mee omgaan. Ben het ook eerder kwijt en neem het minder mee naar huis. Daar is mijn vrouw ook blij mee.

Henk, sociaal werker  

 

Betere focus in mijn werk

Dankzij de training kreeg ik al snel inzicht in mijn gewoontegedrag van te snel dingen toezeggen en over-servicegericht zijn. Met Heidi’s kinderlijk eenvoudige en tegelijk voor mij confronterende opdrachten ontdekte ik dat de kwaliteit van aandacht iets is dat je kunt trainen en beïnvloeden. Op een zeer praktische, ervarende manier met simpele strategieën waarvan ik dacht: hmmm, die kunnen toch niet zoveel in beweging brengen?! 

Nu heb ik niet meer zoiets van “wat gebeurt me toch iedere keer”, maar kan ik mijn aandacht veel bewuster focussen op mijn werk. Zonder dat ik op dit punt hoef te scoren of mezelf steeds de maat hoef te nemen. Ook thuis is er meer rust. 

De begeleiding door Heidi - met haar sprankelende humor en milde-en-tegelijk-rake feedback - is bijzonder ondersteunend. Ik kan het programma van Heidi van harte aanbevelen! 

Arjan, Hoofd IT Projecten en Support  

 

Aardverschuiving in keuzes maken

Ik vond het lastig om mensen teleur te stellen en neigde ernaar om alles wat me maar gevraagd werd op te pakken. Daardoor nam ik veel te veel hooi op mijn vork en maakte werkwerken van wel 100 uur. Dat gaf veel stress en al bij al kwam ik niet verder met mijn bedrijf. 

Dankzij de technieken die Heidi aanreikte kan ik nu mijn rust bewaren en heb ik de focus op mijn bedrijf weer terug. Ik durf nu bewust keuzes te maken. Zo laat ik me niet langer verleiden tot opdrachten of samenwerkingsverbanden die niet concreet bijdragen aan de groei van mijn bedrijf. Dat is echt een aardverschuiving voor mij. 

Heidi creëert moeiteloos een sfeer van vertrouwen en gelijkwaardigheid, waardoor ik snel tot inzichten én resultaten kwam. Een aanrader voor elke man die voorbij de waan van de dag wil komen. 

Eric, ondernemer  

 

Meer rust in mijn werk

Voor de training denderde ik vaak gewoon door in mijn werk. Alles moest op stel en sprong gebeuren, dacht ik. Maar daar is een omslag in gekomen. 


Ik stel nu bewust mijn prioriteiten af en toe anders. Ga niet zomaar meer mee in dat gevoel van urgentie dat collega's met vragen soms bij mij neerleggen. Ik ben blij met het resultaat: ik ervaar meer rust in mijn werk. 

Peter, projectleider bij vertaalbureau  

 

Voorbij de horizon van vandaag

Dankzij de training zit ik niet langer verstrikt in mijn taken als projectleider en is er ruimte gekomen om voorbij de horizon van vandaag te kijken. Om invulling te geven aan hoe ik mijzelf, mijn team en het bedrijf verder kan laten groeien. 

Kennis delen en nieuwe werkwijzen ontwikkelen zijn hierin essentieel. Daar vond ik nooit de tijd voor. Zonder de training had ik dit waarschijnlijk nog steeds voor mij uitgeschoven. Maar nu weet ik: dit is wat er écht toe doet. 

Hans, Hoofd Elektrotechniek  

 

Gemiddeld profiel van mijn klanten

  • Ervaren kennisprofessional, 40 - 60 jaar
  • Rustig en bedachtzaam
  • Analytisch
  • Nauwgezet
  • Perfectionistisch
  • Werkt lang bij hetzelfde bedrijf (soms wel 10 jaar of langer)
  • Groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Van de inhoud, structuur en kwaliteit
  • Doorzetter, doet wat is beloofd
  • Wars van borstklopperij

 

Contact

Heidi Does
Gerrit van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01