Thuiswerken in coronatijd: dat ene ding dat lastig blijft

Als je na een drukke thuiswerkdag een gevoel van 'thuiskomen' mist

De stress van thuiskomen als je thuiswerkt

10 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met thuiswerken. De directe aanleiding? Een andere functie in de multinational waarvoor ik toen werkte. Mijn nieuwe manager begreep ook wel dat elke ochtend forensen tussen Noord-Holland en Gelderland me niet gelukkig zou maken. Dus werd thuis mijn nieuwe werkplek. En een keer in de week kwam ik naar kantoor.

Thuiswerken beviel me van meet af aan goed. Rustig en bedachtzaam als ik ben vond ik het heerlijk om lang achter elkaar geconcentreerd te kunnen werken. Geen collega’s die me om de haverklap stoorden. Geen koetjes en kalfjes tijdens de lunch... ;-)

Destijds was thuiswerken nog een uitzondering. Sinds corona is thuiswerken schering en inslag. 

Toch lijkt één ding nog best lastig te zijn als het op thuiswerken aankomt.

Een klant van mij weet er alles van: 'Mijn vrouw liet me in de keuken fijntjes weten dat ik voorlopig maar moest wieberen, omdat ik niet ophield met ratelen over mijn werk.' Was ie vergeten wat hij van mij had geleerd…

Wat dat ene ding is? Ik heb er deze video [3:21 min] over gemaakt. Omdat het zo belangrijk is om thuiswerken leuk te houden. Nu en ná corona.


PS: In de video heb ik het over de clinic Focus First. Deze heeft inmiddels een nieuwe naam: Fiks je Focus.  

Heidi Does - trainer Wendbaar Werken bij Werkstress
Heidi Does

Over Heidi Does

Heidi is trainer-coach Wendbaar bij Werkstress voor bedachtzame, analytische kennisexperts.

Met haar rustige en nuchtere stijl van begeleiden helpt zij je loskomen van stress en burn-outklachten met IEMT, mindfulness-based tools en (tafel)opstellingen.

Daarnaast helpt ze je ontdekken waar jij van nature moeiteloos in uitblinkt en hoe je dat slim en effectief kan toepassen in je werk. 

Meer over Heidi Haak ook aan!