Stil, vol en nieuw

(met een omdenkertje)

vakantie

Nog een paar dagen en dan begint ook voor mij de zomervakantie. Eerlijk gezegd: ik ben er aan toe.

Want ik merk dat mijn bedachtzame brein hunkert naar ‘lege’ tijd. Leeg in de zin van even niets hoeven. De boel de boel laten en simpelweg genieten van een zacht ritme van lummelen, lezen, lekker lang lunchen, wandelen, fietsen…, en daarna weer lummelen, lezen…

Afijn, je snapt hem denk ik wel. ;-)

Stil en vol

Met lege tijd geef ik mijn dieselbrein het meest gezonde wat ik hem kan geven: tijd om te genieten.  

Genieten staat gelijk aan ontspannen, in je hoofd en in je lijf. Genieten is als een diepe zucht waarmee je dingen loslaat.

Met genieten komt ruimte. Ruimte die tegelijk stil en vol aanvoelt.

Mijn bedachtzame brein is toe aan die diepe zucht.

Aan die stille, volle ruimte.

Als vruchtbare bodem voor nieuwe ervaringen, ideeën en plannen.

Nieuw!

Toch is mijn hoofd nu al vol van iets nieuws. En kan ik haast niet wachten tot de zomerbreak voorbij is en ik ermee aan de slag kan.

Ik ga namelijk na de vakantie weer de schoolbanken in!

Ik ga een speciale opleiding doen om analytische denkers te helpen leren dealen met de twijfel van niet goed genoeg zijn.

Een onderwerp dat me echt na aan het hart ligt.

Goed genoeg

Want vaak hoor ik van de kennisexperts die ik begeleid precies over die twijfel van:

  • 'Kan ik dit werk wel?'
  • 'Doe ik het wel goed genoeg?'
  • 'Ben ík wel goed genoeg?'
  • 'Zit ik nog wel op de goede plek?'
  • 'Gaan ze niet doorkrijgen dat ik niet voldoe?'

Herken je die twijfel?

Dan herken je wellicht ook dat harmonie in je werk belangrijk is voor jou. En dat je - vanuit die gevoeligheid voor harmonie - neigt naar alles perfect willen doen. Neigt naar jezelf aanpassen aan wat voor collega’s of je leidinggevende belangrijk is. Of naar piekeren over hoe anderen over je denken. Of naar erkenning en waardering zoeken bij anderen om je goed te voelen.  

Hoeveel spanning dit geeft en hoeveel energie dit kost weet ik uit eigen ervaring. ;-)

Vandaar dat ik zo enorm uitkijk naar die nieuwe opleiding! Nieuwe technieken leren en die weer vertalen naar praktische handvatten voor mijn klanten die los willen komen van perfectionisme en pleasen. En de 'voldoe ik wel'- twijfel die daaronder ligt.

Maar nu eerst op vakantie en genieten van die oh zo fijne ‘lege’ tijd voor mij en mijn dieselbrein. In de vakantie werk ik wel heel af en toe, maar een nieuwe update vind je pas in september in je mailbox.  

Ik wens je een hele fijne zomerbreak toe. Geniet!

Hartelijke groet,

Heidi Does - werkstress- en amplitiecoach

PS: Van de week zag ik deze Omdenk-quote op een billboard: ‘Op vakantie? Alles wat je thuislaat is mooi meegenomen.’ Een klein nadenkertje, grappig en diep tegelijk. Wat laat jij thuis deze vakantie? 

Heidi Does

Over Heidi Does

Heidi is trainer-coach Wendbaar bij Werkstress voor bedachtzame, analytische kennisexperts.

Met haar rustige en nuchtere stijl van begeleiden helpt zij je loskomen van stress en burn-outklachten met IEMT, mindfulness-based tools en (tafel)opstellingen.

Daarnaast helpt ze je ontdekken waar jij van nature moeiteloos in uitblinkt en hoe je dat slim en effectief kan toepassen in je werk. 

Meer over Heidi Haak ook aan!