Wendbaar Sterk in je Werk

1-op-1 sparring programma: vind jouw route van stress naar succes in je werk

Ben jij een bedachtzame, analytische kennisprofessional en herken je dit:

 • Je houdt van je werk en bent goed in wat je doet. Half werk leveren is niet jouw ding. Daar ben je net iets te perfectionistisch voor. Je gaat voor kwaliteit, 
 • De laatste tijd merk je dat je de controle kwijt bent. Het is alsof je continu achter de feiten aanloopt. Alles en iedereen trekt aan je: ‘Hoe staat het met…?’ en ‘Vergeet je niet om…?’ Je voelt het hijgen in je nek…
 • Je doet van alles tegelijk en van alles door elkaar. Je wilt graag focussen op wat écht belangrijk is, maar je dag loopt vol met brandjes blussen en ad-hoc gedoe. 
 • Je wilt weer voldoening ervaren in je werk. Met tijd, aandacht en energie voor precies die taken en projecten die perfect passen bij jou en je expertise. Alleen, hoe dan?! 
 • Je twijfel groeit, net als je gevoel van leegte. ‘Doe ik het wel goed? Kan ik dit wel? Val ik niet door de mand? Zit ik hier nog op de juiste plek? En: Is dit het nou?'

Je bent niet de enige bij wie dit spanning geeft en je blokkeert om rustig na te denken over hoe het anders kan.   

Niet zeuren, niet zeiken...

Als bedachtzame, analytische denker doe je je werk vooral met je hoofd. Je vaart op je ratio die bij druk en spanning tegen je zegt: joh, niet zo zeuren en zeiken, zet gewoon een tandje erbij! 

Zo raak je gevangen in een vicieuze cirkel van alsmaar harder werken. Dit maakt je nóg gevoeliger voor spanning en stress. En je werk wordt er niet beter van, eerder slechter…

Winnen aan wendkracht

Hoe zou het zijn als je beter met de spanning en stress in je werk zou kunnen omgaan? Als je meer opties zou hebben dan alleen maar die van 'tandje erbij'? 

Ik help je graag je wendkracht vergroten, zodat je sterk in je werk staat en goed uit de verf komt. Vanuit rust, plezier en vertrouwen.

Wat ga je doen in dit 1-op-1 programma?

Wat je precies leert is afhankelijk van je specifieke vraag en van wat je al eerder deed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Toch zijn er drie onderdelen die (vrijwel) altijd in het traject zitten:

1. Prikkelfilter versterken

Je leert het prikkelfilter in je brein versterken. Een sterk prikkelfilter helpt je jouw tijd, aandacht en energie effectief te managen. Zodat je het overzicht in je werk terugpakt en weer kunt vertrouwen op je analytische, logische manier van denken. Je herstelt hiermee de balans tussen lichaam en geest en doorbreekt de vermoeiende vicieuze cirkel van alsmaar harder werken. 

2. Mentaal wendbaar

Je leert de hoge eisen aan jezelf doorzien, begrijpen en begrenzen. Je ontdekt hoe je jezelf kunt steunen en motiveren, ook als dingen anders gaan dan gepland of verwacht. Je bereikt resultaten waar je tevreden over kunt zijn. Zonder jezelf af te vragen of het wel goed genoeg is wat je doet.    

3. Moeiteloos briljant

Je krijgt helder waarin jij van nature moeiteloos briljant bent. Inzicht in je BOB™ (Briljant Onbewust Bekwaam) helpt je de condities herkennen en creëren die jij nodig hebt om met gemak uitdagingen op te pakken en problemen op te lossen. Zodat je de bijdrage levert die jou voldoening geeft en die je collega’s, klanten en leidinggevenden zo waarderen.  

Hoe ziet dit programma er praktisch uit?

Dit individuele programma bestaat uit:

 • Voorbereidende opdracht als start van het traject.
 • Persoonlijke kick-off sessie in Heemskerk (NH). Deze bijeenkomst duurt zo'n 3 uur. Op basis van de voorbereidende opdracht maken we een eerste plan van aanpak om je wendbaarheid te gaan vergroten.
 • Zeven individuele sparsessies van 60 minuten via telefoon, Zoom of Facetime*. Na de kick-off ga je in jouw dagelijkse praktijk experimenteren met je plan van aanpak. In de sparsessies kijken we wat goed voor jou werkt en wat nog aanscherping vraagt. 

  * Wil je de sparsessies liever face tot face? Dat kan, ook wandelend in de duinen van Heemskerk. In overleg plannen we de sessies in. Een combinatie van online en live sparsessies is ook mogelijk. 
 • Ondersteunende materialen, waaronder audiotracks om je prikkelfilter sterker te trainen.
 • Tussentijds sparren via telefoon of mail. Je kunt praktijkcases bespreken, successen vieren of andere zaken voorleggen waar je direct over wilt sparren. 
Steviger in het zadel

Als nieuwkomer binnen het MT vroeg ik me steeds vaker af: doe ik het allemaal wel goed en zit ik wel op de juiste plek? Al dat gepieker deed mijn zelfvertrouwen geen goed. Heidi leerde me hoe ik mezelf meer kan laten zien en horen in een omgeving met sterke karakters en sterke meningen. En hoe ik anderen kan overtuigen van de toegevoegde waarde van mijn ideeën en voorstellen.

Dat heeft me veel opgeleverd, juist door de verbinding die Heidi maakt tussen je aandacht trainen en je sterke punten. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en zet mijn sterke kwaliteiten vaker praktisch in. De reacties zijn positief: mijn leidinggevende vindt me steviger in het zadel zitten. Ook trek ik ineens werkzaamheden aan die precies bij mijn sterke punten passen.

Ingrid, HR Manager

Investering

€ 2.100,= exclusief 21% BTW.

Bij veel van mijn klanten betaalt de werkgever dit traject in het kader van stressmanagement, persoonlijke ontwikkeling of performanceverbetertraject (PIP). Check dus vooral wat de mogelijkheden zijn bij jouw werkgever.

Wil je graag een offerte voor je werkgever? Neem dan even contact op.

Wat brengt Wendbaar Sterk in je Werk?

Geen mens is hetzelfde. Maar de professionals met wie ik werk noemen vaak als uitkomst: 

 • Rust in je hoofd. Je hebt weer vertrouwen in hoe jij je werk aanpakt en wat jij te bieden hebt. Je maakt je minder zorgen over hoe anderen over je werk denken.
 • Je productiviteit stijgt. Je focust op de juiste prioriteiten en bent creatiever in het oplossen van problemen. Zo komt er structureel meer uit je handen. Zonder jezelf voorbij te hoeven lopen. 
 • Je beweegt soepel mee met veranderingen in je werk en in de organisatie. Je pakt je invloed waar jij die ziet.
 • Waardering en erkenning van collega's, klanten en leidinggevenden. Omdat je waar jij moeiteloos briljant in bent inzet in je werk, in gesprekken en in vergaderingen. Zo lever je de bijdrage die ertoe doet en die je makkelijk afgaat.
 • Plezier en voldoening. Met je nieuwe werkgewoontes sta je positief in je werk. Aan het eind van de dag heb je een tevreden gevoel over wat je hebt neergezet. De lijn tussen werk en privé is dikker. 
 • Nieuwe kansen. Je zal niet de eerste zijn die dankzij dit programma werk krijgt aangeboden dat precies past bij jou en bij waar jij moeiteloos briljant in bent.  
Enorm effect

Het effect van het traject op mijn productiviteit is enorm. Van de in totaal 300 dossiers in mijn portefeuille hoef ik er nu - in het laatste kwartaal - nog maar 5 af te ronden. Voorheen waren dat er nog 120. De anders zo spannende jaarlijkse interne audit was dit keer voor mij echt appeltje eitje. 

Marcel, Marine Underwriter

De 1-op-1's met mijn baas zijn een stuk plezieriger geworden

Bizar gewoon hoe goed het nu loopt tussen mij en mijn baas. Voorheen kon hij me flink onder druk zetten. Dan was het steeds van: 'Heb je dit en dat al gedaan?' of 'Waar blijft toch dat antwoord op...?' Dat doet hij niet meer. Best bijzonder. Want hij heeft geen idee van mijn nieuwe werkwijze, omdat hij in het buitenland werkt. Dus hij ziet niet hoe ik nu mijn werk anders organiseer.

Maar sinds ik dat doe constateert hij dat ik solide resultaten neerzet. Hij hoeft nergens meer 20 keer achteraan. Dat zorgt voor onderlinge rust en waardering naar elkaar toe. Onze 1-op-1 gesprekken zijn een stuk plezieriger geworden. 

Wim, Biotechnoloog

Ik heb me losgemaakt van alleen maar geven aan anderen

Ik leefde voor mijn gevoel van het ene ‘vakje’ naar het andere ‘vakje’: baan, partner, gezin, kerk, vrijwilligerswerk. Elke rol of taak had zijn eigen tijdsblokje en dat voelde niet prettig. Het koste me energie, ondanks dat ik het leuk vind en doe waar ik goed in ben. 

In het traject heb ik mijn innerlijke criticus leren herkennen. Nu ik weet hoe ik hem klein kan houden, overschaduwt hij niet langer wat er goed gaat in mijn werk en in mijn leven. Ik heb me losgemaakt van alleen maar geven aan anderen en maak nu ook bewust tijd voor mezelf. Ik heb mijn energie terug en ervaar weer balans in alles wat ik doe. 

De gesprekken met Heidi in de duinen van Heemskerk voelden steeds als een kadootje. Even helemaal los van je werk komen en mogen werken aan je persoonlijke groei. De combinatie van wandelen en sparren in die natuurlijke setting werkte erg goed voor mij.

Carine, Hoofd HRM

Heb je interesse in dit 1-op-1 programma?

Interesse? Bel me dan via 06 – 14347331 of stuur een mail om een afspraak te maken voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. 

In dit gesprek kijk ik samen met jou waar je tegenaan loopt in je werk en wat je graag met het programma wilt bereiken. Zo kijken we samen of het programma ook daadwerkelijk bij je past. 

Je hebt namelijk het meeste aan dit programma als je gemotiveerd bent en dan vind ik het ook het prettigst om jou te begeleiden.

Uiteraard is dit gesprek gratis en vrijblijvend.

Ik spreek je graag!

Hartelijke groet,

Heidi Does - trainer Wendbaar Werken bij Werkstress

Dit hangt af van de duur, aard en intensiteit van je stressklachten. Gemiddeld kan je denken aan 4 tot 6 maanden. Wil je graag een indicatie voor jouw specifieke situatie? Bel of mail me dan om een telefonische afspraak in te plannen. We spreken dan samen door waar je tegenaan loopt en wat je globaal kunt verwachten.

Wendbaar Sterk bij Werkstress is een preventief programma om uitval door stress in je werk te voorkomen. Je Laatste Burn-Out is daarentegen een curatief programma voor als je al ziek van je werk thuis zit met burn-outklachten.

Gewoon even bellen of appen (06 1434 7331), of stuur een mail via het contactformulier.