Wendbaar Sterk in je Werk

Individueel trainingsprogramma voor bedachtzame denkers: vind je persoonlijke aanpak voor succes in je werk

Ben jij een bedachtzame, analytische kennisprofessional en herken je dit:

 • Je houdt van je werk en bent goed in wat je doet. Half werk leveren is niet jouw ding. Daar ben je net iets te perfectionistisch voor. Je gaat voor kwaliteit, 
 • De laatste tijd merk je dat je de controle kwijt bent. Het is alsof je continu achter de feiten aanloopt. Alles en iedereen trekt aan je: ‘Hoe staat het met…?’ en ‘Vergeet je niet om…?’ Je voelt het hijgen in je nek…
 • Je doet van alles tegelijk en van alles door elkaar. Je wilt graag focussen op wat écht belangrijk is, maar je dag loopt vol met brandjes blussen en ad-hoc gedoe. 
 • Je wilt weer voldoening ervaren in je werk. Met tijd, aandacht en energie voor precies die taken en projecten die perfect passen bij jou en je expertise. Alleen, hoe dan?! 
 • Je twijfel groeit, net als je gevoel van leegte. ‘Doe ik het wel goed? Kan ik dit wel? Val ik niet door de mand? Zit ik hier nog op de juiste plek? En: Is dit het nou?'

Je bent niet de enige bij wie dit spanning geeft en je blokkeert om rustig na te denken over hoe het anders kan.   

Niet zeuren, niet zeiken...

Als bedachtzame, analytische denker doe je je werk vooral met je hoofd. Je vaart op je ratio die bij druk en spanning tegen je zegt: joh, niet zo zeuren en zeiken, zet gewoon een tandje erbij! 

Zo raak je gevangen in een vicieuze cirkel van alsmaar harder werken. Dit maakt je nóg gevoeliger voor spanning en stress. En je werk wordt er niet beter van, eerder slechter…

Winnen aan wendkracht

Hoe zou het zijn als je beter met de spanning en stress in je werk zou kunnen omgaan? Als je meer opties zou hebben dan alleen maar die van 'tandje erbij'? 

Ik help je graag je wendkracht vergroten, zodat je sterk werk in je werk staat en goed uit de verf komt. Vanuit rust, plezier en vertrouwen.

Wat ga je doen in dit 1-op-1 programma?

Wat je precies leert is afhankelijk van je specifieke vraag en van wat je al eerder deed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Toch zijn er drie onderdelen die (vrijwel) altijd in het traject zitten:

1. Wendbare werkgewoontes

Je leert nieuwe, wendbare werkgewoontes toepassen in je dagelijkse praktijk. Wendbare werkgewoontes helpen je jouw aandacht, tijd en energie effectief te managen. Hiermee doorbreek je een vermoeiende vicieuze cirkel van alsmaar harder werken. 

2. Mentaal wendbaar

Je leert loskomen van zelfkritiek. Zelfkritiek zorgt niet alleen voor spanning en gevoelens van tekortschieten, maar ook dat je minder krachtig overkomt in je werk. Je ontdekt hoe je jezelf kan steunen en motiveren, juist ook als dingen anders gaan dan gepland of verwacht. Dit helpt je lastige situaties ombuigen en zelfverzekerd goede prestaties neerzetten.

3. Natuurlijke wendkracht

Je krijgt inzicht in je natuurlijke wendkracht. Je natuurlijke wendkracht is hoe je van nature uitdagingen aanpakt en problemen oplost. Inzicht hierin helpt je de condities creëren die jij nodig hebt om met gemak sterk werk te geven. Je levert de bijdrage die jou voldoening geeft en die je collega’s, klanten en leidinggevenden zo waarderen.  

De ritssluiting in dit maatwerktraject? Cut-the-crap mindfulness tools en zelfcompassie technieken. 

Hoe ziet dit programma er praktisch uit?

Dit individuele programma bestaat uit:

 • Voorbereidende opdracht als start van het traject.
 • Persoonlijke kick-off sessie in Heemskerk (NH). Deze bijeenkomst duurt zo’n 3 uur. Op basis van de voorbereidende opdracht maken we een eerste plan van aanpak om je wendbaarheid te gaan vergroten.
 • Zes individuele coachsessies van 60 minuten via telefoon, Zoom of Facetime.* Na de kick-off ga je in jouw dagelijkse praktijk experimenteren met je plan van aanpak. In de sparsessies kijken we wat goed voor jou werkt en wat nog aanscherping vraagt.

  * Woon je dicht bij mij in de buurt? In overleg kunnen we alle sparsessies face-to-face in Heemskerk doen. De sessies duren dan 90 minuten. 
 • Ondersteunende materialen, waaronder audiotracks om je aandacht sterk en wendbaar te trainen.
 • Tussentijds sparren via telefoon of mail. Je kunt praktijkcases bespreken, successen vieren of andere zaken voorleggen waar je direct over wilt sparren. 
Steviger in het zadel

Als nieuwkomer binnen het MT vroeg ik me steeds vaker af: doe ik het allemaal wel goed en zit ik wel op de juiste plek? Al dat gepieker deed mijn zelfvertrouwen geen goed. Heidi leerde me hoe ik mezelf meer kan laten zien en horen in een omgeving met sterke karakters en sterke meningen. En hoe ik anderen kon overtuigen van de toegevoegde waarde van mijn ideeën en voorstellen.

Dat heeft me veel opgeleverd, juist door de verbinding die Heidi maakt tussen mindfulness en je sterke punten. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en zet mijn sterke kwaliteiten vaker praktisch in. De reacties zijn positief: mijn leidinggevende vindt me steviger in het zadel zitten. Ook trek ik ineens werkzaamheden aan die precies bij mijn sterke punten passen.

Ingrid, HR Manager

Investering

€2000,= exclusief BTW.

Wat brengt Wendbaar Sterk in je Werk?

Geen mens is hetzelfde. Maar de professionals met wie ik werk noemen vaak als uitkomst: 

 • Rust in je hoofd. Je hebt weer vertrouwen in hoe jij je werk aanpakt en wat jij te bieden hebt. Je maakt je minder zorgen over hoe anderen over je werk denken.
 • Je productiviteit stijgt. Je focust op de juiste prioriteiten en bent creatiever in het oplossen van problemen. Zo komt er structureel meer uit je handen. Zonder jezelf voorbij te hoeven lopen. 
 • Je beweegt soepel mee met veranderingen in je werk en in de organisatie. Je pakt je invloed waar jij die ziet.
 • Waardering en erkenning van collega's, klanten en leidinggevenden. Omdat je jouw natuurlijke wendkracht bewust inzet in je werk, in gesprekken en in vergaderingen. Zo lever je de bijdrage die ertoe doet en die je makkelijk afgaat.
 • Plezier en voldoening. Met je nieuwe wendbare werkgewoontes sta je positief in je werk. Aan het eind van de dag heb je een tevreden gevoel over wat je hebt neergezet. De lijn tussen werk en privé is dikker. 
 • Nieuwe kansen. Je zal niet de eerste zijn die dankzij dit programma werk krijgt aangeboden dat precies past bij jou en jouw natuurlijke wendkracht.  
Enorm effect

Het effect van het traject op mijn productiviteit is enorm. Van de in totaal 300 dossiers in mijn portefeuille hoef ik er nu - in het laatste kwartaal - nog maar 5 af te ronden. Voorheen waren dat er nog 120. De anders zo spannende jaarlijkse interne audit was dit keer voor mij echt appeltje eitje. 

Marcel, Marine Underwriter

De 1-op-1's met mijn baas zijn een stuk plezieriger geworden

Bizar gewoon hoe goed het nu loopt tussen mij en mijn baas. Voorheen kon hij me flink onder druk zetten. Dan was het steeds van: 'Heb je dit en dat al gedaan?' of 'Waar blijft toch dat antwoord op...?' Dat doet hij niet meer. Best bijzonder. Want hij heeft geen idee van mijn nieuwe werkwijze, omdat hij in het buitenland werkt. Dus hij ziet niet hoe ik nu mijn werk anders organiseer.

Maar sinds ik dat doe constateert hij dat ik solide resultaten neerzet.  Hij hoeft nergens meer 20 keer achteraan. Dat zorgt voor onderlinge rust en waardering naar elkaar toe. Onze 1-op-1 gesprekken zijn een stuk plezieriger geworden. 

Wim, Biotechnoloog

Heb je interesse in dit 1-op-1 programma?

Interesse? Bel me dan via 06 – 14347331 of stuur een mail. 

In overleg plannen we een telefonisch kennismakingsgesprek. 

In dit gesprek kijk ik samen met jou waar je tegenaan loopt in je werk en wat je graag met het programma wilt bereiken. Zo kijken we samen of het programma ook daadwerkelijk bij je past. 

Je hebt namelijk het meeste aan dit programma als je gemotiveerd bent en dan vind ik het ook het prettigst om jou te begeleiden.

Uiteraard is dit gesprek gratis en vrijblijvend.

Ik spreek je graag!

Hartelijke groet,

Heidi Does - trainer Wendbaar Werken bij Werkstress